Снимка: БГНЕС
fallback

"Булгаргаз" обяви, че са сключени договори за доставка на втечнен газ за ноември, а заявената цена за месеца ще бъде коригирана към по-ниска.

Oще по темата

В рамките на проведената процедура бяха постигнати изключително конкурентни цени, които ще намерят отражение в предложената от "Булгаргаз" цена на природния газ за месец ноември.

В резултат на проведената прозрачна и конкурентна тръжна процедура за доставка на втечнен природен газ за месец ноември, "Булгаргаз" ЕАД осигури всички необходимите количества за клиентите си. На първия етап от търга се извърши предварителен подбор на заявилите интерес 13 фирми, като 10 отговаряха на условията и бяха поканени да предоставят обвързващи оферти. До крайния срок, указан в процедурата, бяха получени оферти от 8 фирми от Европа, Азия и САЩ.

Класирането се извърши в съответствие с приетата методика за оценяване на офертите.  При спазване на условията на тръжната процедура бяха избрани два доставчика на втечнен природен газ с осигурени слотове за регазификация и съхранение на терминала в Ревитуса – Mytilineos S.A. и DEPA Commercial S.A.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Вьзмутен

преди 1 година

Какво е значението , правителството на петков не плати тръбният газ в пьти по евтин сега всички търпиме лишения заради тяхЦените ще паднат ли на стоките вече не

27

Анонимен

преди 1 година

БЪЛГАРСКАТА ГАЗОВА МАФИЯ ЗАЩИТАВА РУСКИ ИНТЕРЕСИ

26

До Анонимен 23

преди 1 година

Като се махнат посредниците, процента за подмяната, кирчо и кокорчо получаваме с 30% по-ниска цена, че и безплатни слотове отгоре от абсолютно същите фирми - служебния министър го каза

fallback