Снимка: БГНЕС

"Когато има воля и желание, визия за бъдещето може. Държавното ръководство с местната власт, със системата на образованието и спорта, сме инвестирали в най-важното - здравето и работоспособността на нашите деца. България има нужда от бъдеще и то може да се кове само от физически и психически устойчиви млади хора. Млади хора с патриотично възпитание, които могат да преодолеят всички предизвикателства на бъдещето. Това е инициатива, която си струва". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Държавният глава е на посещение на турнира по гимнастика "Ямбол 22".

Успоредно с турнира по гимнастика се провежда и "Президентски тест", която има за цел да насърчава физическата активност сред българските деца. Инициативата обхваща все повече общини, отбеляза още Радев.

Президентът коментира и зачестилите трагедии по пътищата в страната. "Войната по пътищата с пияни и дрогирани шофьори показва, че цяло едно поколение в страната израсна без разгърната система в страната за масов спорт, за природосъобразен начин на живот, за патриотично възпитание. Сега берем резултат. Ние трябва да си върнем нашата младеж и това правим в момента. Убеден съм, че ще постигнем резултати", допълни още Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase