Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

55-годишен служител на "Арсенал" в Казанлък е загинал при взрива в завода. Той е бил в цеха по време на инцидента, а взривната вълна буквално го е изхвърлила. Има и 2 жени - на 53 години и на 43 години, които до този момент са в неизвестност. Те са под отломките на рухналата сграда.
Oще по темата


Взривът е бил толкова мощен и силен, че сградата е разрушена. От нея стърчат само стени. Нанесени са щети и на съседните сгради, изпочупени са  прозорците им, а цялата сграда, в което се случва взривът, е в руини и телата на двете жени са под отломките, предава Bulgaria ON AIR.

Тъй като има опасност от вторични взривове, телата няма да бъдат извадени. Не се знае дали жените са живи, или не. Според разследващите шансовете им са минимални. Специалисти ще могат да достигнат до тях едва когато пристигне специализираният отряд за борба с тероризма, тъй като на място има много взривни вещества и това пречи на екипите да търсят жените.

"На този етап все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките от цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. В момента пътува специализиран отряд за борба с тероризма. Те ще поемат нещата, свързани с обезопасяване на периметъра, и ще ръководят мероприятията по разчистване на останките от цеха и търсене на двете пострадали жени, които на този етап не мога да кажа дали са все още живи, или са починали", заяви апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов.
При взрива има и пострадала 43-годишна жена, която е в изключително тежко състояние с политравми. Тя е настанена в болница "Св. Иван Рилски" в София с опасност за живота.

"Чухме, че е станало нещо, обаче нищо не съм видяла", сподели жена от Казанлък.

"2 линейки влязоха вътре и 2 пожарни заминаха надолу", посочи друг жител на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

България не произвежда нито един високотехнологичнен продукт! А това с взривовете е резултат от игра на при. мати с експлозивни вещества! Съжалявам, но истината е такава!

12

Анонимен

преди 1 година

От що очакват вторични взривове до сега като можеха щом виждат жените под отломките да лежат да насочат дрон на който има няколко камери с автоматично удължение от удобна позиция някъде над или встрани от тях през някоя пролука да се наблюдава дали имат признаци на живот и от някъде под прекритие от щитове как защитно укритие да се започне да се махат отломките до и над тях като затрупани при заметресение щом също може да се очакват нови трусове и да се размърдат отломките,а тук откъде взривове

11

Черепа

преди 1 година

Чакат специализирания отряд... да изтрезнее първо.

fallback