Снимка: БГНЕС

Недоволство сред живеещите в Обзор. Хората са разочаровани, че година и половина след проведения референдум за отделянато им в самостоятелна община, гласът им все още не е зачетен. Административната промяна все още не е направена, защото няма указ на президента.

Доника Щерева е родена и живее в Обзор. Изразила е гражданската си позиция на референдума.  "В конкретния случай май нямаше смисъл. Не знам. В смисъл не са се случили нещата до момента, въпреки че мина повече от една година", казва пред БНТ Доника Щерева.

Въпреки разочарованието, днес тя ще отиде да гласува. "Аз съм млад човек и никога не съм пропускала гласуване. Нашето градче е малко и замира. Всички мои връстници или 80% от тях вече не живеят тук с децата си. Аз имам дете на 5 години и искам то да порасне тук.", споделя жената.

Повечето жители на Обзор, също са разочаровани, че отделянето на града като самостоятелна община все още не е станало.

"Техният глас де факто не беше зачетен. Обидени са, разочаровани и мислят, че техният глас не е важен за държавата ни.", казва Иван Илиев.

 "2 500 човека, които са гласували, техният глас не се чува. Защо? Когато трябва за нещо, политиците хвърчат, обаче когато ни трябват на нас и трябва да си изпълнят задълженията ги няма?", пита се Ивайло Иванов.

Хората в Обзор искат политиците да се срещат с тях не само по време на предизборни кампании.

"Трябва да започнат да обикалят всички села и да видят всички хорица как живеят в страната, защото София не е страната.", смята Сергей Иванов.

Живеещите в Обзор ще гласуват днес с надеждата за по-добро бъдеще.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase