Снимка: БГНЕС
fallback

Нова схема за измама, този път с дърва за огрев. Сигналът идва от Благоевград. Кметове на малките населени места в Югозападна България алармират, че мними търговци събират авансово пари за дърва, представяйки се за горски служители.

Измамниците обещават да доставят дърва за огрев на жертвите си и вече има хора, които са им се доверили и са си "купили" дърва за отопление през зимния период.

Сред жертвите на престъпниците е 85-годишен мъж от  благоевградското село Покровник, който е платил на непознати авансово 300 лв., очаквайки, че ще получи дърва. Мнимите служители взели сумата и изчезнали.

 "Искам да апелирам гражданите - и при най-малките съмнения да се обръщат към нас или към полицията. Служителите на МВР работят по случая, надявам се да заловят извършителя" каза пред БНТ кметът на Покровник Недко Ангелов.

Също така стана ясно, че горски служители никога не взимат авансово пари за дърва, а само при доставянето им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Да кажа и аз нещо

преди 1 година

"Също така стана ясно, че горски служители никога не взимат авансово пари за дърва, а само при доставянето им." Горските служители в момента въобще не се занимават с покупко продажба на дърва. С продажба на дърва се занимават фирмите, които добиват дървесина и след това я продават. Да не се бъркат с горски служители, тъй като нямат нищо общо.

8

Unknown

преди 1 година

Никога авансово и то на хора които не познавам ....бавна работа ей....

7

Продължаваме Подмяна

преди 1 година

Г-жа Смърт ще и достави върва..както направи в Каравелово и Богдан-направо в двороветте на хората...

fallback