Кметът на Стралджа Атанас Киров. Снимка: Facebook

В Стралджа утре, 28 септември, е обявен ден на траур в памет на убития 31-годишен полицай от пиян шофьор на пътя снощи, съобщи за БТА кметът на общината Атанас Киров.

Загиналият в изпълнение на служебните си задължения полицай от Стралджа е Генади Троев. Погребението му ще бъде утре на централните гробища в града. Отменени са всички празнични събития в общината, допълни заместник-кметът Гроздан Иванов.

Още по темата
В профила си във фейсбук кметът на Стралджа публикува снимка на полицая и емоционален пост по повод на трагичния инцидент. "В кариерата си на вратар направи безброй спасявания, но снощи не успя да направиш най-важното спасяване. Завинаги оставаш в моето сърце", написа Киров.

Както е известно, на пътя Стралджа - Маленово снощи 44-годишен шофьор с над 1,2 промила алкохол и предишни провинения блъсна и уби младия полицай. Служителите на реда са били изпратени на мястото след сигнал за съмнения за мигрант, движещ се пеша край пътя.

Автомобилът на пияния шофьор ги връхлита в момента на проверката.

Това е втори подобен трагичен случай за последните 2 месеца, след като автобус с мигранти помете патрулна кола и уби двама полицаи при опит да бъде спрян в Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase