Снимка: БГНЕС

Ръст на ранните записвания за зимния сезон в Пампорово се наблюдава както по отношение на българските туристи, така и при чуждестранните, заяви за БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Според него  повишеният интерес от туроператори и индивидуално резервиращи туристи опровергава прогнозите за предполагаемо изчакване при планирането на ваканционните пътувания в период на непредсказуема инфлация. От „Пампорово“ пускат от утре  в продажба лифт карти на миналогодишните цени, като промоционалният период важи до 20 ноември. Новата ски карта “Select”, която е предложена за ранна продажба е с отворени дати за ползване през зимния сезон, като са възможни опции от полудневна до 7 последователни дни.

От курорта отчитат рязко повишение на интереса от страна на туроператорите за записвания за зимния сезон.  Според хотелиери ръстът при ранните резервации се дължи на запазените засега цени на услугите, близки до миналогодишните.  Предимно български туристи, както и ваканционни групи от съседните балкански държави, Великобритания и Ирландия се очертават като основен контингент за  предстоящия ски сезон в Пампорово.

Промоционалната продажба на лифт карти запазва цените от предходния сезон -  45 лв. за деца (от 7 до 11 г.), 59 лв. за младежи (от 12 до 17 г.) и лица над 65 г., както и 75 лв. за възрастни (от 18 до 64 г.). Преференциалните условия остават в сила и за покупка на сезонни лифт карти – за целия сезон без ограничения или само за делнични дни.  С обявената ранна продажба на лифт карти на досегашните цени се дава възможност за финансова предвидимост на ваканцията в една толкова сложна икономическа обстановка и инфлация, уточняват от „Пампорово“ АД.

Картите на промоционални цени са достъпни за покупка само през официалната интернет платформа на „Пампорово“ АД.  Получаването на ски картата е възможно безконтактно през pick-up устройствата в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през онлайн магазина, или на касите, срещу предоставяне на електронен ваучер през мобилно устройство, или на хартиен носител,  според информация от дружеството.

Коментари Напиши коментар

8

Радо

преди 2 месеца

Вали уж е инфлация, нали нямало какво да ядат българите, а пък курортите за хиляди левове запълнени догоре.

7

Начинаещ скиор

преди 2 месеца

До АнонименКупуваш до 20-ти ноември карта, а я ползваш през сезона когато искаш до началото на април 2023 г.

6

Анонимен

преди 2 месеца

Карам ски и сноуборд от 27 години. Винаги съм ходил в активния сезон поне два пъти седмично. Миналата зима пропуснах , като гледам тази май ще отида за 5 дни в Австрия и това ще е. Цените вече са прекалени. Мисля да взема сплитборд и да пантя, така не съм зависим от лифтовете