Снимка: Bulgaria ON AIR

Ураган помете село Бачково. Вятър с над 100 километра в час изкорени десетки дървета в района. Според очевидци всичко се е случило за секунди. Силната буря, придружена от ураганен вятър и проливен дъжд, се разразила около 20:30-ет минути снощи.

Някои от изкоренените дървета са паднали върху автомобили. Има отнесени покриви.

Още по темата

Вятърът е бил с такава сила, че е изхвърлил пълни контейнери за смет в реката. Активизирало се и свлачище над Бачковския манастир.

Мощна буря се разрази в Смолянска област. Най-тежко е положението в Девинско.

През нощта са получени десетки сигнали за паднали дървета, камъни и свлачища по пътищата в почти цялата област. Към този момент не се съобщава за пострадали. Бурята се разразила снощи около 18 часа, като в рамките на броени минути се е изсипало сериозно количество дъжд, придружено с ураганен вятър и гръмотевици.

За кратко е блокирано движението по главния път Смолян-Асеновград, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Бурята беше сериозна - вятър, дъжд, гръмотевици. Пътят Смолян - Асеновград беше затворен за няколко часа. До Широка лъка - Девин пътят също беше затворен, но сега е проходим. Най-пострадали са в община Девин. В няколко места има съборени покриви. В община Доспат почти никъде няма електричество. Работи се в момента. В село Ерма имаше наводнена къща, паднали дървета", обобщи областният управител на Смолян - Стефан Сабрутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase