Снимка: Facebook

 Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие. Предприети са действия за спасяването му.

Десет яхти са отнесени навътре в морето край Поморие, съобщава БНР.

Още по темата

Двайсетминутната буря със силен ураганен вятър нанесе много щети в Бургас, Айтос и Поморие.

Над 100 са сигналите, постъпили в Областната управа за паднали дървета, отнесени покриви и ламарини.

В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.

Семейство е блокирано на остров Св. Иван край Созопол. Те са били на туристическа разходка там когато е започнала бурята.

От Морския спасителен координационен център потвърдиха информацията за човек, паднал зад борда на яхта, отнесена навътре в морето край Поморие. От там казаха, че в момента се организира спасителна операция.

Много тежка е ситуацията по плажните ивици, където са отнесени и изпочупени шезлонги и чадъри.

В последния момент хора са били евакуирани от плажовете.

Целият град Поморие е без ток поради много тежка авария.

 

Коментари Напиши коментар

7

ГРР

преди 5 месеца

Руснаците задействаха климатичното оръжие СУРА! Върху площадка с размери 300 на 300 метра (9 хектара) е разположена антенна решетка от 144 антени, всяка с височина от 20 метра. Към тях се прибавят и три 250 kW излъчвателя. Ефективната мощност на излъчване е 190 MW, а честотата е в диапазона от 4,5 до 9,3 MHz.Други такива съоръжения, собственост на Руската федерация, има край Душанбе (системата Хоризонт) и Змийов (УРАН-1).

6

Star

преди 5 месеца

Краят на сезона бе официално почетен от природата.Кой каквото направил,направил за тая година.Догодина повече.Хайде сега лека ви нощ.

5

MaйMyнaтa

преди 5 месеца

Бай ви Тошо постоянно ви повтаря, че който нема пари, не може да решава нищо. Въпроса е, тия кво са решили с яхтатите като имат пари?? И, въпросът ми, не е сериоэен