Снимка: БГНЕС
fallback

"Да има единодействие на компетентните институции посредством въвеждане на единна държавна политика, предвиждаща конкретни мерки за противодействие на тежките пътнотранспортни произшествия и намаляване на пътните нарушения". Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който откри Осмата годишна конференция на тема "Безопасна инфраструктура", организирана от Българската браншова асоциация "Пътна безопасност".

Oще по темата

Гешев се обяви и за нормативни промени, спомагащи за преодоляване на законодателните празноти и недостатъци в сега действащите разпоредби по отношение санкциониране на нарушителите на пътя, предава БГНЕС.

Необходими са и комплексни изменения в административния процес и Закона за движение по пътищата с оглед упражняване на контрол над компетентните държавни институции и техните правомощия по превенция и предотвратяване на тежките пътнотранспортни произшествия, смята главният прокурор.

В заключение Гешев подчерта, че държавните институции са призвани да служат на всеки български гражданин, като осигурят необходимите условия за гарантиране на неговия живот и здраве. За да бъде постигнато това следва компетентните структури да работят съвместно в борбата с войната по пътищата, завърши главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Оставка на каскета

13

Анонимен

преди 1 година

Загрижен ли е за Мата Хари? Още не е питал Шефа коя е тя.

12

Анонимен

преди 1 година

Да разследва "Шофиращият крадец", който строеше хартиени магистрали и прибра парите за цимента и асфалта в Чекмеджета и Чувалчета.

fallback