Снимка: БГНЕС

Водата в цялата община Карлово остава негодна за пиене и готвене, а употребата ѝ е позволена само за битови нужди. Електрозахранването е възстановено почти навсякъде, екипи на ВиК работят за възстановяване на водоснабдяването.

Все още има къщи и дворове за разчистване и необходимостта от малогабаритна техника остава, особено в следващите дни, обясни пред БНР Ивайло Гагов, координатор на кризисния щаб в Каравелово:

По думите му все още има кал и боклук, който да се изрине, за да може след това да влязат и самосвалитте, които да извозят всичко извън селото.

Ситуацията в Богдан е подобна. Кметът Христо Иванов заяви:

"Ние имаме повече нужда в момента от малки бобкати и средни комбинирани машини. Проблем, който се очертава като най-сериозен, това ще бъдат големите и тежки аварии на ВиК-мрежата. Работят усилено работниците на ВиК, но просто проблемите са много и изключително сериозни".

Предстои масирана дезинфекция на улици, обществени сгради и частни дворове, за да не се допусне разпространение на заразни болести.

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 1 година

Както и по поречието на р.Дунав на цяла северна част на Република България от Видинско до Дуранкулак е твърда и е със цялата Менделеева таблица.Рязяжда всичко,камо ли да я пиеш е равностойно на самоубийство.