Снимка: БГНЕС

Психолози на Българския Червен кръст (БЧК) започват посещения при хората в най-засегнатите от наводненията населени места в община Карлово, съобщиха от организацията.

От рано сутринта утре те ще са в селата Каравелово и Богдан.

Психолозите ще посещават по домовете предимно възрастни, самотни и трудно подвижни хора. На място ще бъде направена оценка дали има необходимост да бъдат сформирани допълнителни екипи, каква да е интензивността на посещенията и има ли нужда хората да бъдат насочвани към специалист.

Освен психолозите, доброволци от БЧК също помагат за преодоляване на последиците от наводненията, като се включват в разчистването на засегнатите райони, предоставят храни, вода и дрехи на нуждаещите се.

Миналата седмица БЧК предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв за наводнените села, бяха изпратени 720 броя одеяла и над 600 л. дезинфектанти.

Армията също ще продължи поне още месец да помага на населението в пострадалите райони, отбеляза вчера командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който ръководи работата на военнослужещите на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase