Снимка: Bulgaria ON AIR

Войнягово е сред засегнатите от наводненията села в Карловско. Хората там продължават да се възстановяват от бедствието, а най-голям остава проблемът с моста, който беше отнесен от реката.

"Ситуацията вече се нормализира. Мостът остава срутен, нямам информация ще бъде ли направено нещо да се преминава временно. Това е много важен път, свързва Войнягово с Карлово. По него скоро ще трябва да пътуват учениците за Карлово и Сопот. Обходният маршрут е през Баня и е доста дълъг, увеличава пътя с повече от 20 км. Това е доста голям разход за хората", каза кметът на селото Тодор Танковски за "България сутрин".

Още по темата

Той очаква възстановяването на моста да отнеме около година. Алтернативният вариант е да се направи временно съоръжение.

"Аз действия не мога да предприема. Разговарям с община Карлово, уверяват ме, че се работи по алтернативен вариант за временно съоръжение, но не ми дават конкретна дата кога ще можем да минаваме по по-краткия път", уточни Танковски пред Bulgaria ON AIR.

Кметът показа една от пострадалите от потопа улици. Късно снощи водоподаването във Войнягово е било възстановено, а молбата към местните хора е водата да не се използва за пиене и готвене.

Тепърва ще бъдат взети проби от РЗИ. В селото вече е доставена бутилирана вода, която се раздава на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase