Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Намалял е индексът на продукцията в сектор "Строителство" през юли тази година с 0.5% от предходния месец. Календарно изгладените данни показват намаление от 1.1% на строителната продукция през юли 2022 г. в сравнение със същия месец на 2021 година. Това показват данните на НСИ.

Според тях през юли 2022 г. индексът на произведената строителна продукция, е под равнището от предходния месец, като продукцията както от гражданското/инженерното строителство, така и от сградното строителство намалява съответно с 0.7 и 0.4%.

На годишна база понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през юли 2022 г. се определя от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство с регистрирано намаление от 3.1%, докато при сградното строителство се наблюдава увеличение с 0.5%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Гошо

преди 1 година

2500 за квадрат в Младост? И това по Бг шашмата дето ти бутат и стените и стълбищната площадка? Младостанци бързо продавайте и отивайте да живеете някъде на хубаво и топло в друга държава където квадрата е 3-4к.

24

До Щутгарт

преди 1 година

Наемите в Щутгарт паднаха след ковид пандемията. Цените на имотите остават високи - все пак там са базирани Мерцедес-Бенц/Даймлер, Порше, Бош и още стотици водещи компании. Друга е ситуацията в Северен Рейн-Вестфалия или бившето ГДР. Ако цените в София останат свръхнадценени и след зимата, вероятно ще инвестирам в някои от тези германски провинции.

23

Анонимен

преди 1 година

До 21 Анонимен Кое му е по-скъпото, тристаен в Германия може да се намери на същите, че и по-ниски цени от София, масово може да не е така, но има такива предложения и то в голям град със силна икономика. . . . *** в Щутгарт и питай колко е наема на тристаен и след това *** в Шварцвалд и пак питай, защото за купуване ще ти се избелят очите! Пълен *** всезнайко!

fallback