Снимка: БГНЕС
fallback

Спираме сечите във водосбора на селата, за да спрат каквито и да е спекулации с наводненията. Това каза пред журналисти служебният министър на земеделието Явор Гечев, който участва в проверка на сечищата, която се извършва на около 15 км от село Каравелово в планината. В нея участват и представители на Министерството на земеделието, полицията, Басейнова дирекция, РИОСВ, кметове на населени места, местни жители и медии.

В хода на проверката се обходи дерето на река Татлъдере и бе установено, че на много места са се образували бентове заради паднали дървета, които според министър Гечев в деня на пороя са се скъсали и са повлекли дървесна маса, пясък и тиня към селата. Проверяващите достигнаха до сечище, на което ще бъде извършена пълна проверка. Към момента се знае, че сечището е с големина 125 дка и има констатирана болест по зимния дъб, който е започнал да съхне, обясни Златю Кличев, директор на горското стопанство в Карлово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

гост

преди 1 година

то по голяма мафия от държавата няма.горите се изсекоха и изнесаха .

13

СЛЪНЦЕ

преди 1 година

Не само сега, а ежемесечно да се сеят във всяко село и град: по 2-10 000 бр. дървета да се сеят. Планово трябва да се работи с визия за поне 20 години поне напред. Ако се хване незаконна сече - от 5 до 15 години трябва да има затвор!! Две неща: сеене и затвор..и нещата ще потръгнат! ПП В затвора трябва да има денонощно работа: например отново да сеят дървета и да чисттят паркове, да спасяват при наводнения, да гасят при пожари и т.н.!!

12

Георги

преди 1 година

Трябва да се залесява и тогава ще има и за рязане. Те само режат и тук там засаждат по малко, колкото са усвоят едни пари. Добре че е инициативата на гората.бг

fallback