fallback

Безсънна нощ прекараха десетки жители на пловдивското село Трилистник. На места водата достигаше до 2 метра. Първите етажи на къщите са под вода, гробищният парк е залят. Унищожена е на 100% земеделската продукция - тонове пшеница, слънчоглед и зеленчуци. До късно снощи продължи и евакуацията на местни жители - трудноподвижни хора, които живеят сами в населеното място. Обявено е бедствено положение на територията на община Марица, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Към настоящия момент ситуацията е овладяна.
Oще по темата
Тепърва ще се описват щети. Имаме срутена една къща. Засега по информация на жители и множество селскостопански постройки и огради. Водата се отича. Тепърва да се отече всичката вода и ще опишем щетите", твърди кметът на община Марица Димитър Иванов.

"Целият посев от салати, това са някъде около 300 хиляди броя салати, са под вода, a зеленчукът не понася да има водно огледало", заяви потърпевшият Красимир Кумчев.

Екипи на пожарната и гражданска защита продължават с отводняването на улиците, а комисия започна да описва щетите в село трилистник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Щирлиц

преди 1 година

Имаше едно време Ем.ел Е.т.ем,нямаше наводнения,мда....

8

мдааа

преди 1 година

трилистник да обяви че ше правят банкет , нинова и цялото ръководство веднага ше отидат !

7

Анонимен

преди 1 година

Кога ще настанят пострадалите в 4 и 5* хотели?

fallback