Снимка: БГНЕС

Големи са пораженията по инфраструктурата в карловските села, все още няма електрозахранване. Най-сериозно пострадали са Каравелово и Богдан, откъдето снощи бяха евакуирани бедстващи, а днес спасителните акции продължават.

Вследствие на продължителния интензивен дъжд са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново, и в град Клисура.

В района е в сила частично бедствено положение.

Още по темата
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов съобщи, че водата вече е понамаляла.

"Вадени са хора и извън населените места, които са по вили, с хеликоптери, със спасители с въжета. Нямаме повече информация за бедстващи хора".

Днес ще се направи пълна проверка къща по къща, за да се провери дали няма останали бедстващи хора в откъснатите села Богдан и Каравелово.

"Има отнесени няколко моста и улици. Днес сме осигурили доставката на храна и вода за хората. Ако можем да възстановим единият мост, доставката ще бъде по него или пак хеликоптери ще се включат", каза още кметът.

Снощи 7 души с хронични заболявания от залетите къщи са били настанени в карловската общинска болница.

Кметът на община Карлово не се ангажира с обобщение на щетите на този етап.

"В село Богдан наводнените къщи са поне 120 - 150, в различна степен. В Каравелово са около 60, а в Слатина - също има. Не по-малко от 200 са наводнените къщи", посочи градоначалникът.

В с. Богдан армията ще мобилизира своите сили, за да окажат помощ на останалите там около 50 души. То продължава да бъде откъснато от света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase