Снимка: БГНЕС
fallback

Няма загинали и пострадали при наводнението в село Богдан. „До момента нямаме тежки новини за загинали и пострадали хора“, заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Той определи като чудо фактът, че няма жертви: „Наистина е чудо. Такъв потоп излял се от небето не се случва всеки път."

Главен комисар Николов посочи, че на две места дигите на река Стряма са повредени, но няма опасност. „Разговарях с министър Шишков. Той ще поеме своите ангажименти относно инфраструктурата. Ще дойде и ще огледа, да види нуждата от възстановяването на пътища и мостове, така че хората да получат една прилична услуга и добри условия за живот“, заяви той, цитиран от БГНЕС.

Има разрушени три къщи и един магазин в село Слатина, една къща в село Богдан и няколко частично разрушени къщи в село Каравелово. Около 20 души са спасени с хеликоптер от най-тежко пострадалото село - Богдан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Иглолистните дървета лесно причиняват опустошителни горски пожари, изсушават климата и отравят почвата. Бързорастящите гори от ЯВОР (сикамор, sycamore, Acer pseudoplatanus) нарастват с 60 см на година и стигат до 35м. Издържливи са на суша, жега и студ. Поддържат прохладен климат и пазят влажна и плодородна почвата.

7

И

преди 1 година

До Закривай Много ми е интересно да видя, как кмета на общината ще ръководи едно пожарогасене!

6

Закривай

преди 1 година

пожарната! Комисар - големи заплати и едно голямо нищо. Пожарната вън от милицията! На подчинение на кмета и общината. Не са й нужни началници с лампази!

fallback