Снимка: БГНЕС

Оранжев и жълт код за интензивни валежи са в сила днес в страната. Денят ще започне с минимални температури от 17 до 22 градуса. Над страната облачността ще бъде значителна.

Преди обед ще превалява над западната половина. Следобед ще вали по-съществено в централните и източните райони. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч, следобед ще се ориентира от северозапад. Максималните температури в населените места ще са от 19 до 27 градуса, в югоизточните райони - 30-32 градуса.

Над морето ще има разкъсани облаци, повече следобед с превалявания. Следобед на юг от Бургас ще прегърми. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Балканите валежите с летен характер ще бъдат често явление, като по-интензивни ще бъдат в западните части от полуострова. Слаби дъждове ще достигнат и до Черноморското ни крайбрежие. У нас през уикенда ще има повече слънце, а валежи се очакват в планинските райони от Западна България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase