Снимка: БГНЕС
fallback

По-малко спасители по морските плажове от днес. Броят на туристите намалява и затова концесионерите редуцират охраната на ивиците.

Промяна има и за 11-те поста на Северния бургаски плаж. „Поетапно започваме да закриваме спасителни постове, следим и посещаемостта на плажа, надяваме се по-дълго да имаме слънчев септември, коментира пред БНР Симеон Цветков, представител на концесионера.

Петър Русев от водно-спасителната служба на ивицата уточнява:

„Между 1 и 15 септември броят на спасителите се редуцира, а след това ще останат два поста до края на месеца. Има хора, които се къпят, деца, наблюдаваме, продължаваме да си гледаме съвестно работата от 8 до 18 часа.

Без нито един фатален инцидент до момента завършва сезонът, а най-големи проблеми на спасителите това лято са създавали децата, оставени без надзор, допълни Русев.

Над 40 деца са се загубили на Северния бургаски плаж. Почти всеки ден е имало такъв инцидент:

„Посетителите на плажа са много, родителите са разсеяни. От всякакви националности- украинци, руснаци, от турски произход, роми. Двата големи инцидента, които станаха на ивицата, също са с участието на деца-в единия случай 3 деца бяха спасени. В другия случай на 7 пост дете беше влязло сутринта в 8 часа на жълт флаг с пояс. Добре, че колегите се намесиха.

Децата до 12 години трябва да бъдат на плажа с придружители, припомня Русев.

В пика на сезона на ден през ивицата са минавали по 20 хиляди души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Стамат

преди 1 година

Ох, снощи с трима спасители така се въртяхме на Созопол, по едно време не знаех кой кого.

10

българин

преди 1 година

На Amolophi Beach спасители няма ! Там и да искаш не може да се удавиш ! Вече , ако искаш да влизаш много навътре - това си е твой проблем и си носиш отговорност !

9

Анонимен

преди 1 година

Няма спасители - няма проблем.

fallback