Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Двама полицаи са загинали тази сутрин в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти кръгово кръстовище.

Спрян е трафикът от Созопол. Има и ранени мигранти.

Инцидентът е станал малко преди 05.00 ч. тази сутрин, след като автобусът не спира последователно на два контролно-пропускателни пункта на "Гранична полиция", обясни пред БНР Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

"Има две неподчинения преди тежкия инцидент."

Във Facebook групата "Шофьори Бургас" очевидци разказват, че инцидентът е станал на кръговото на "Трапезица".

Автобус с турска регистрация, пълен с мигранти, е премазал полицейския автомобил, автобусната спирка, както и будките, които се намират в района.

На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Предстоят следствени действия, които ще бъдат извършени от служители на Националната следствена служба и Прокуратурата.

По границата са предприети активни действия от МВР, включени са сили на Българската армия, както и дронове, увери Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

отвратен

преди 1 година

шефовете на МВР и Гранична полиция са за разстрел след като не могат даже един автобус не могат да спрат!!!

146

Анонимен

преди 1 година

До Александраи защо на Меркел, а не на бат Бойко дето се хвалеше, че това е най-добре охраняваната граница в ЕС? Меркел ли е виновна, ча България е проядена от корупция и че шефовете на гранична полиция и МВР получават рушвети от трафикантите? Меркел ли е виновна, че сме най-продажното и долнопробно племе в ЕС

145

бугаристанец

преди 1 година

как така държавата България не може да спре един автобус?! добре че не беше турски танк щеше да срине Бургас! долна, ***, отвратителна, корумлирана, ***, просташка и гнусна държава това е България!

fallback