Снимка: Bulgaria ON AIR

Причините, довели до тежката катастрофа на пътя Мездра - Ботевград вчера продължава да се разследват. Очаква се днес ще бъдат дадени повече подробности за състоянието на седемте пострадали.

След инцидента в столичната болница "Пирогов" са настанени 2 деца. Едното на 14 години - е с политравма и с опасност за живота, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Детето е на апаратна вентилация. В момента продължава оценката и всички видове интервенции, за да бъде спасен живота му.  Другото на 12 години - също с травма на главата. В "Пирогов" е и 60-годишният шофьор, той е с множество наранявания по цялото тяло.

Четирима души са настанени в Окръжна болница "Св. Анна". Сред тях 54-годишен мъж с политравма, жена на 34 години с контузия на крака и комоцио и 35-годишен мъж с черепно-мозъчна травма и гръбначно-мозъчна травма.

Тежкият пътен инцидент стана малко преди 19:00 ч. в отсечката Новачене - Скравена - Ботевградско, след като джип, в който пътуват 7 души, се удря челно с 15-тонна цистерна, която превозва пропан-бутан. Вследствие на удара и двете превозни средства се обръщат, а джипът пада в крайпътното дере.

Според една от първите работни версии цистерната се е опитала да избегне дупка на пътя и така се е ударила в джипа. Шофьорът на джипа е директорът на Онкологията във Враца - д-р Григор Томов. Семейството му се занимава с дърводобив. Той превозвал работници от Люти Дол към Скравена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase