Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Пътната полиция повежда  специализирана операция, при която към вчерашна дата са проверени над 7500 моторни превозни средства.

Извършен е контрол на над 10 хиляди водачи и пътници, предава БНТ.

Акцент в акцията е недопускане на управление на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Всяка седмица на територията на 28 различни населени места в страната ще се извършва широкообхватен контрол на товарните автомобили. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция, на брифинг днес.

Целта е да бъдат проверени възможно най-много водачи, така че да не се допускат нарушения, посочи Близнаков и допълни, че пътните нарушения не спират и заради това контролът е засилен на макс.

„Въпреки контрола ежедневно констатираме по 40-50 нарушения на пътя, водачите шофират употребили наркотици и други обществено опасни деяния”, коментира още главен инспектор Лъчезар Близнаков.

Той уточни, че проверките ще бъдат съобразени със специфичните особености във всички области и те няма да имат срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Коко

преди 1 година

Контролът е главно по телевизията и сайтовете.В петък пътувах по Тракия. Имаше точно 2 (ДВЕ) патрулки от София до Пловдив - една на тунела и една преди Пазарджик.Караше се безобразно.

19

Joe

преди 1 година

Като видиш британски полицай: висок, интелигентен, спретнат, компетентен, иска да ти помогне. Като видиш български полицай: махмурлия, копчетата закопчал накриво, фуражката смачкана като баница и няма никакво желание да ти говори на никакви езици. Може да направи знак с ръка че иска пари и като си платиш "таксата" те пуска даже да си изял и баба си.

18

Янков

преди 1 година

Като се срине к'очината на Путин ще се срине и българската ДС к'очина. Хора като Доган "ръководят" държавата а Доган знае само да се налива с водка по цял ден.

fallback