Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ще спрат ли тези 13 мерки, обявени от Министерството на вътрешните работи, войната по пътищата?

"Тези мерки дойдоха очаквано. Чухме за линеен подход - нещо, за което ние от Пътна безопасност от доста време настояваме. Пътна полиция да не стоят само на местата "касички" да чакат нарушителите, а да се движат с останалите участници в движението и да контролират", заяви Емил Марков от Института за пътна безопасност в студиото на "България сутрин".

По думите на Красимир Георгиев от Асоциацията на автомобилистите в България всичко се прави не, както пише в нормативната база, а както каже началникът.
Oще по темата


"Към тези мерки бих добавил още една, която ще направи излишни останалите. Нека заплатите на контролните институции да бъдат пропорционални на пътната обстановка в страната. Законът е добър. Друг е въпросът, че не се спазва и не се следи за спазването му", допълни той.

"Трябва да има определени промени в закона. Трябва да се промени борбата със системните нарушителите. Трябва тези, които осъществяват контрол, също да спазват правилата", посочи Марков.

Мнението на Георгиев е, че ако децата и техните ръководители бяха с колани, можеше да има по-малко ранени.

"Истината е, че отговорност не може да носи само водача. Тази група е имала ръководител, който предварително трябва да инструктира пътниците. Почти съм убеден, че този водач няма достатъчно опит", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

"След всяка тежка катастрофа правим акции, но реални резултати не се виждат", заключиха Марков и Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

16: така правят във Флорида, полиция с немаркирани коли карат на магистралата и като забележат някой да се прави на състезател го спират и му праската 400$ глоба. Само че това е само за цивиизования свят, където има и спазват законите. Тук в БГ мафията няма интерес да има закони, факт. Има много начини, но ние нямаме интерес да ги прилагаме. Точно за това и 240 депутати не са прекарали един закон за народа, освен закони за тяхните заплатки и подобни глупости. БГ никога няма да се оправи.

17

Анонимен

преди 1 година

нищо няма да спрат, нищо. В Пловдив да видиш полицай е като да видиш бяла гарга. Всеки си прави кой каквото иска, състезания по булевардите, надбгвания с мотори всяка вечер, паркиране кой където пожелае, *** на тумби обикалят кварталите посред нощите и хвърлят бутилки в 2 сутринта. Всеки ден виждам десетки коли да минават на червено, на забранени знаци и т.н. Какви мерки? Сомалия е по добре от това блато.

16

Аз пък не съм сигу--

преди 1 година

---рен......Ако полицаите се движат межфу колите със цивилни коли и снимат издънки , а след това записите се разглеждат извън полицията или във някакви спец комисии със променлив ,по- широк състав ще стане интересно ! Не е номера полицията действа показно и парадно, а да е навсякъде, но невидима , И да не знаеш от къде ти е дошло ! А криминалната престъпност може да я разтурят за три дена само, че над нея има цяла глутница която цоца ,а и доста от кучетата пазачи лапат със вълците !

fallback