Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Мъж и жена на по 28 години са загинали вчера при токов удар от бойлер, причинен от неправомерно присъединяване към електрическата мрежа в село Расово, съобщиха от МВР.

Двамата живеели в къща под наем, но заради неплащане на сметките за тока наскоро електричеството в имота било прекъснато. Те направили неправомерно присъединяване към ел. мрежата, при което били променени фазата и нулата на електрическата веригата, което от своя страна е довело до протичане на електричество по корпуса на бойлера и душ батерията.

Сигнала за инцидента бил подаден към 12.50 ч., а пристигналите на място полицаи и медици само констатирали смъртта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Електротехник

преди 1 година

Това не се случва за първи път. От енергото, когато сменят електромери, също се случва да объркат нула и фаза поради невнимание и некомпетентните си служители. Със добре направено заземяване и присъединяване към нула в схема PEN могат да се избегнат подобни инциденти. Всеки сам решава колко сигурно иска да му е.

31

Анонимен

преди 1 година

аз затова съм сложил един варел на двора и го чакам да се нагрее от слънцето, хем безплатна топла вода, хем безопасно.

30

инженер

преди 1 година

До: 31 Абе пич, ти ако живееш в "ултрамодерен" комплекс от затворен тип, аз живея в столицата, в София живея, и понеже блока ми е строен 1984 г. (както много други), инсталацията също е двупроводна!!! Да ти обяснявам ли как се копа канал в железобетонен панел???По тази причина няма как да се монтират и дефектнотокови защити. Затова пък има "Шуко". А за бойлера, и аз имам бойлер. Но фазата е вързана към фаза, а нулата към нула и корпус! Това е проблема - тия са ги разменили!

fallback