Снимка: БГНЕС
fallback

При инлфацията в страната, цената на живота в България бързо се покачва. Оказва се, че за покриване на базисни нужди на един работещ човек са нужни около 200 лева повече спрямо миналата година. Това е заключението на КНСБ след анализ на потребителските цени за последната година.

Oще по темата

Бензинът за една година у нас е поскъпнал с 57 процента, а в останалата част на Европейския съюз с 35%. Ако захарта в Европа е поскъпнала с 18 процента, за една година у нас се е увеличила с близо 40%. Цената на хляба у нас се е вдигнала с близо 30 процента повече, отколкото се е увеличила в Европа.

"Хлябът много бързо ще се върне на старата си цена, когато почне да се влага пшеница от новата реколта. Тези 25 стотинки отдавна ги няма в нашата сметка поради инфлационния удар. Като цяло мерките бяха палиативни и не бяха ефективни. Работещата мярка е тази, която подкрепя небитовите потребители за цената на електроенергията, казах за данъчния кредит за семейства с деца и може би още няколко", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Тити

преди 1 година

банките нищо не правят по въпроса , наливат още повече пари

34

Пенсионер

преди 1 година

Малко Ви е. Октомври пак си ги изберете за да стане 300%

33

Анонимен

преди 1 година

Картел и Монопол !!!

fallback