Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, в извънработното време на спасителите и при вдигнат "червен флаг", съобщава Bulgaria ON AIR.

Старши – спасител Владимир Запрянов и морските гардове Борислав Байчев и Димитър Николов са героите, които са спасили три човешки живота. Работният им ден е приключил и вече са прибрали оборудването от спасителните постове, когато виждат давещи се в морето хора.

"Ситуацията беше много критична. Инцидентът беше с една жена, после мъж влезе да се опита да помогне, но течението завлече и него. Всички колеги се отзоваха на помощ, макар и след работно време", разказа Владимир Запрянов.

Служител от школата по сърф също влиза в морето да помогне, но огромните вълни повличат и него навътре. В продължение на повече от половин час осем спасители се борят с огромните вълни, за да достигнат и измъкнат на брега тримата давещи се.

Днес флагът на плажа отново беше червен, а морето пълно с туристи.

"Хората не слушат, не спазват правилата. Опитваме се да ги накараме, правим го за тяхно добро, но въпреки това те не ни разбират", каза спасителят Димитър Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase