fallback

Опасно горещо време днес. Подадени са сигнали за хора, на които им е прилошало, са 17 само за деня, съобщи Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че усещането, че всяко лято е по-горещо от предишното се потвърждава и от статистиката - България се загрява по-бързо от средното за света- 2,2 срещу 1,3 градуса по целзий.

Въпреки екстремното време Мира кара ролери в центъра на София в едни от най-горещите часове на деня.

Oще по темата
Казва, че кара всеки ден по 3-4 часа, защото тогава няма много хора.

"Много е парадоксално, понеже, когато е много жега и аз карам бързо, всъщност ме духа вятър и не я усещам и предпочитам да карам ролери, отколкото да се разхождам. Важно е да слушаш тялото си. Ако се чувстваш, че ти е зле, прибираш се на сянка", казва тя.

"Проблемът не е толкова с тази средна статистическа стойност, а с екстремните явления. Веднъж в годината ще се случи гореща вълна, при която температурите ще се качат над 40 градуса в продължение на няколко дни, и това ще доведе до масови случаи на инфаркти, сърдечно съдови заболявания. Другият проблем са зачестилите наводнения, вследствие отново на затоплянето. Трябва да се строи по начин, съобразен с климатичните промени", казва бившият служебен екоминистър Юлиян Попов.

"Не трябва да се асфалтира всичко, защото, като се излее един силен дъжд, градът се наводнява. Затова са необходими големи зелени площи, които поглъщат вода, необходима е друг тип канализация", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Лято е?

17

Анонимен

преди 1 година

Миналата година в Германия лятото беше студено и дъждовно. Тая година е горещо. Няма година с година. А измерванията всеки може да ги направи както му изнася и да не лъже. Достатъчно е да премести с 1 час напред/назад отчитанията и ще се окаже, че лятото е най-топло или студено за последните 10 години.

16

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 1 година

Дрън- дрън, ярина ! Помня и по-сухи лета както и по-хладни и влажни! През 16-ти век е имало мини ледников период. Остров Гренландия е покрит със сняг, но чудно защо го наричат Зелената земя !?

fallback