Снимка: БГНЕС

От полицията дадоха подробности за разигралите се снощи сцени като от екшън филм край Бургас. Двама полицаи пострадаха при преследване на дрогиран шофьор.

"В опита за задържане на автомобила и участника в него са участвали пет автомобила, които са го преследвали от КПП "Пода", където не е спрял на патрул на "Гранична полиция" до неговото задържане на входа на град Средец на кръговото кръстовище. В кв. "Върли бряг" екип на жандармерията му дава отново сигнал за спиране, но той не се подчинява. Нашите служители са произвели изстрели със стоп патрони във въздуха, но шофьорът въобще не е намалил скоростта", разказа ст.-комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР Бургас пред Bulgaria ON AIR.

"Минавайки, блъска единия автомобил, който отскача и удря полицай. Вторият полицай е пострадал вероятно от рикошет на стоп патрона", каза още той.

Единият от полицаите е с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота. Вторият полицейски служител е настанен за наблюдение в хирургичното отделение на УМБАЛ-Бургас.

Задържани са шофьорът - 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот, и неговия 41-годишен спътник от Зимница. Пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин на водача е била положителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase