Снимка: кадър bTV
fallback

Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лева сметка за вода. От местното ВиК дружество заявиха, че не отговарят за това как потребителите израходват водата си и призоваха клиентите си или да си платят сметката, или да си потърсят правата чрез съда, съобщи bTV.

За да натрупат съответната сметка, семейство би трябвало да е изхарчило близо 3000 кубика вода.

"Нашите водомери са дистанционни и въобще не сме виждали инкасаторката до началото на май, когато се обади и поиска да погледне водомера. Дойде и се оказа, че има навъртени почти 3000 кубически метра вода. Нашата нормална консумация е 8, максимум 10 кубика месечно", обясни Димитър Бояджиев.

Oще по темата
След проверката на инкасаторката насочват Бояджиев към началника на местното водомерното стопанство - Виолин Лазаров. Той праща в имота на Бояджиеви техник, който оглежда водомера, мрежата и двора и се убеждава, че водомерът е в изправно състояние. По думите на Димитър Бояджиев проверката установява, че водомерът отговаря на изискванията "плюс-минус 5%".

Представителят на местното ВиК дружество Виолин Лазаров обяви, че тези кубици са минали през водомера и са "налични в него".

"Не е невъзможно тази вода да мине през тази тръба. Ние имаме ангажимент да подадем до имота на потребителя дадено количество вода, а за това как той ще го разходва - ние не носим отговорност. По-вероятно е да е имало авария. Ако потребителят не е съгласен с начислената вода, трябва да си търси правата чрез съда, или да си плати сметката", каза Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 година

Също във Варна собственици на къща, в която не живеят през зимата са получили сметка за 100 лв. За май и юни! При положение че от ноември 21г. досега не са стъпвали там. И кранът преди водомерът е затворен оттогава!

44

Анонимен

преди 1 година

Не че нямат техническа възможност далаверата върви и трябва да си пълнят касите...на чужд гръб.Затова да не ме убеждава тяхната служителка че ако можела да избира тя нямало да си сложи такъв водомер с дистанционно отчитане.Аз искам до ми отчитат всеки месец реалното потребление не ме е страх от точността на новите водомери защото мисля,че не може да имам светки по два лева, 6 лева и изведнъж бръм 250 лв.ююЗа същото време имам ток 4-5лева понеже нямам хладилник,фризер, климатик и др.

43

Анонимен

преди 1 година

Като поисках водомер с дистанционно отчитане служителката ми каза,че няма да си реша проблема да имам сметка всеки месец,защото зимата пак не ги отчитане.То нека да ми сложат пък тогава ще видим нека да не ми отчетат показанията и да оставят да се натрупат кубинци, тогава отивам в съда,не съм преглътнала още платените на вятъра пари.Тук вече нещата ще се оправят без експертизи.Зимата не ходели да засичат- досега било какво било сега ще ходят..Дойдоха трима служители с два високопроходими автомоб

fallback