Снимка: БГНЕС
fallback

Продължават опитите на огнеборците за овладяването на пожара в казанлъшката местност "Старите лозя", съобщава Радио Стара Загора.

На място работят достатъчно огнеборци, но силният вятър на няколко пъти прехвърля огъня през пътя Стара Загора – Казанлък. По западния му фронт има опасност той да достигне до къщи, в които има хора, а на мястото работят два противопожарни екипа.

Oще по темата
Четирима души са евакуирани.

Областният управител на Стара Загора Наско Василев изрази готовност да свика Областен кризисен щаб, ако пожарът край Казанлък продължи да се разраства.

Поради задимяване на пътното платно вследствие на пожара временно е ограничено движението в двете посоки по пътя София – Бургас в участъка на разклона за село Черганово, съобщават от Областна дирекция на МВР (ОДМВР) – Стара Загора.

Движението е пренасочвано по обходен маршрут през селата Ягода, Ръжена, Кънчево, Розово до град Казанлък и обратно, уточняват от дирекцията.

Главен Инспектор Злати Дрянов от пожарната съобщи, че и втори пожар е възникнал западно от парк "Тюлбето" в Казанлък. Към момента противопожарни екипи работят за неговото потушаване.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Има много пожари по югозападна Европа, ще плъзнат насам, но Киретата не вземат мерки. За тях е важно важно божковистът Рашков на власт, ако ще и потоп. После ще хукнат по курорти и ще ни оставят ние да гасим не само пожарите, но и блатото им.

8

Анонимен

преди 1 година

значи пожара не е голям и тази горичка я пожертвахме, така като гледам, никой не гаси пожари, няма пожарни на място, магистралата е отворена, всичко е под контрол

7

Анонимен

преди 1 година

От снимката на новината, цялата тази горичка няма да я има.

fallback