Снимка: БГНЕС
fallback

Започва изплащането на увеличените от 1 юли пенсии. Това ще се случи по стандартния график от четвъртък, 7 юли.

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях ще продължи до 20 юли (сряда). То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите.

Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли 2022 г., предава БГНЕС.

От 1 юли е в ход изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през май 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 3575 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 755 890 души.

БГНЕС припомня, че от 1 юли минималната пенсия става 467 лева, а максималната се покачва до 2000 лева. Социалната пенсия за старост от 170 лв. става 247 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

pipi

преди 1 година

До ГостТи да видиш! Че от какво да спестяваш? От ниска заплата и високи режийни? Или от или от половин хляб и кофичка мляко 400 гр.? А дойде ред и да избираш между тези два продукта- вече не може заедно!!! Питайте провинцията!

19

Анонимен

преди 1 година

НА 4 ЮЛИ БЯХА ИЗНЕСЕНИ РЕШЕНИЯТА НА НОИ ЗА ПРЕИЗЧИСЛЕНИЯТА НА ПЕНСИИТЕ, АКО ИМАТЕ ПИК МОЖЕТЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ АКО НЯМАТЕ РЕШЕНИЯТА ЩЕ ВИ БЪДАТ ДОСТАВЕНИ ОТ БГ ПОЩИ, А МНОГО РАНО ТАЯ СУТРИН БЯХА ПРЕВЕДЕНИ ПО БАНКОВИТЕ СМЕТКИ.

18

Анонимен

преди 1 година

Това "ще" в новината в повечето случаи е погрешно. Преди публикуването на новината преведоха пенсиите, които се получават по банков път. Неясно защо не вдигнаха тавана на 3400 лева още сега.

fallback