Снимка: БГНЕС
fallback

Централният плаж в Черноморец остава без водни спасители и медицинско обслужване за целия летен сезон. Причината е съдебно оспорване на спечелилия концесията върху плажната ивица. Делата са насрочени за септември. Хората се опасяват от провал на сезона, съобщи Нова телевизия.

На плажната ивица няма заведения, нито чадъри и шезлонги. Според кмета на Созопол Тихомир Янакиев съдът играе много важна роля, тъй като той определя съдебните процедури. "Държавата или да даде в компетенцията на общините стопанисването на плажовете, или да вземе самата тя плажовете", призова той.

Според кандидат-наемателя Георги Мавров, спечелил концесията в съда, той е изпълнил всички критерии. Областната управа е назначила двама спасители. Собственици на заведения на плажа се оплакват, че няма с кой да сключат договор и не могат да започнат работа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Прас

преди 1 година

Имат вина архитекта на общините. Затова няма плажове а само бетон. Защо. Всеки строи зграда. Различна от сьседната. Купи ли парцел. Никой не го е грижа. Как ще изглежда улицата и града след 20г. Да има сгради. Колкото се може повече. Това са будали. Красота няма. И не а да има. Как правят на запад. Общините. Имат план на града. И така трябва да изглежда. Имаш място за строеж. Но ти трябва да построиш зграда която общината ти даде като архитектура. Селяка знае че парцела е негов. Строи 8 етажа.

44

Верно

преди 1 година

Айде като през 90години на миналия век, няма нагли концисеонери, всичко за хората свободно, взимаш си чадър хавлия, хладилна чанта с бира и сандвич, и на плажа

43

Velos

преди 1 година

Още с изграждането на безсмисленото яхтено пристанище централният плаж на Черноморец замина...сега се посещава само от нашенски и чуждоземен лош материал...а заведенията там са без коментар, едно от култовите Ам Гъл вече е пълна пародия, като персонал и кухня за съжаление.

fallback