Снимка: БГНЕС
fallback

След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно те да поевтинеят за крайния потребител, смятат от КНСБ, съобщи Нова тв.

Oще по темата

Според експертите на синдиката устойчивото решение за справяне с инфлацията не минава през намаление на цените, а през увеличение на доходите. Затова заплатите трябва да бъдат увеличавани с точния процент на инфлацията. След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно да падне и цената за крайния потребител, смятат от синдиката.

„45% близо са пораснали цените на основните стоки и услуги, които всеки ден си купуваме, в тази ограничената кошница на потребление 32 –те стоки и услуги. Дори и да има известно намаление на някои ключови стоки и услуги, цените вървят нагоре и ще продължат да растат поради обективни обстоятелства, най-вече цените на енергоносителите”, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

"НИТО ЕДИН КУРШ

преди 1 година

Нинова заяви, че няма да допусне да бъде изпратен на Украйна "нито един куршум", от което следва, че България не е във война с никого. Следователно няма никаква причина за вдигане на цените у нас. Кой е този, който безпричинно вдига цените в България лесно можем да се досетим, но при всички положения, този човек не е добър човек...

80

Анонимен

преди 1 година

Миналата години гадовете си вкарали наредба, че една кола ако повече от 3 месеца няма ГТП, общината я вдига и я броят като ***, това тихомълкам се е случило за да тормозят хората и да товарят с пари. В София в никоя община не се направиха паркинги като хората, но само гледат как да те скубят. 3 месеца е смешно малък срок, човек може да е в болница, може да е в чужбина и какво ли не. Уж ти лепяли стикар от който момент ти тече срок, а ти хал хабер нямаш какво се случва.

79

Нямаш левче за WC ?!

преди 1 година

Преди инфлацията беше 50 cт.

fallback