Снимка: БГНЕС

Около 250 украински бежанци останаха в центъра за временно настаняване в Елхово от пристигналите близо 600, предава БНТ.

Още по темата

Днес всички те трябва да бъдат преместени в държавните бази в различни части на страната. В Елхово вчера имаше напрежение и се наложи председателят на дирекцията за бежанците Марияна Тошева да пристигне на място.

Някои от бежанците бяха недоволни от условията, особено тези с малки деца. Марияна Тошева обясни, че се изготвят списъци и при разпределението на хората ще се вземат предвид нуждите им, които са описани в специална анкета.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще бъде изслушана в Народното събрание във връзка с решението на правителството да спре Плана за разселване на украинските бежанци в страната.

Искането беше направено вчера от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, припомня Bulgaria ON AIR.

Опозицията поиска да получи обяснение от вицепремиера за видеообръщението, с което Константинова обяви, че прекратява Плана за преместването на украинските бежанци от хотели по морето към бази във вътрешността на страната.
 

Коментари Напиши коментар

77

Обичаме те Фъндъкова

преди 11 месеца

Йорданка Фандъкова е любимия ни кмет

76

Анонимен

преди 11 месеца

Аз съм от Варна Бях на автобусна спирка когато дойде бусчето от Балчик-Албена-Кранево Слязоха 10тина добре отпочинали украинци с тен Не се пренасяха бяха екскурзия с малки ранички

75

До 76

преди 11 месеца

Продължава си програмата.Пак са на курорти.не гледате ли новини