fallback

"Факторите, които обуславят поскъпването на водата, са инфлационните процеси, които няма как да не засегнат и нашата икономика и сектора ВиК.
Oще по темата
С тези цени се покриват тези инфлационни процеси, но не напълно, за да може ВиК дружествата да поддържат нивото на услугите с необходимото качество и да могат да продължават да извършват инвестиции в тези обособени територии, за да могат да се подобряват показателите на качество", заяви председателят на Съюза на ВиК операторите и директор на ВиК Ангел Престойски пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че първоначалните цени, които ще получат ВиК дружествата, ще помогнат те да се стабилизират и да осъществяват дейността си.

"В момента само 1/5 от ВиК дружествата са получили нови цени, но те не са окончателни. ВиК услугите са единствените, които с нормативен документ, са определени да бъдат социално поносими и хората трябва да са спокойни, че каквито и да цените на различните ВиК дружества, те няма да разстроят семейния бюджет", увери Ангел Престойски.

"Инфлацията е значителна. С тези 20% тя не се компенсира напълно, но ще даде възможност за стабилност на дружествата и да може населението да получава качествени услуги", заключи Престойски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до 11

преди 1 година

Имаме една позната баба близо до Кьолн. Там имат данък за дъжд, защото има дъждовна канализация и общината трябвало да я поддържа. Колкото повече вали, толкова е по-голям. При нас както знаете дъждовете се поемат в общата канализация и като се развали някъде ВиКто праща бай Иван с багера-плащат всички. Ако не вали пак плащаме.

9

Анонимен

преди 1 година

И къде поскъпват и с колко? Без тази информация статията е безмислена.

8

Анонимен

преди 1 година

Както е тръгнало и данък дъжд ще вкарат

fallback