Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Настъпва дъждовен период. Студен фронт ще премине през страната ни и в събота след обяд ще навлезе по-хладна въздушна маса.

Това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. В следобедните часове и особено в неделя и понеделник ще превали и прегърми.

Първоначално валежите ще са повече в Западна България, а от неделя нататък ще бъде засегната и източната част на страната.

„Валежите ще са с летен и петнист характер“, каза проф. Рачев.

Минималните температури рано сутрин все още са доста ниски. Когато минат 15 градуса, тогава може да се говори за лято, каза той.

„Валежите обаче продължават да са малко. Имаме крещяща нужда от дъжд, защото Сандански, този топъл южен град, е изпълнил едва 30% от месечната си норма. На другите места е още по-сухо“, каза климатологът.

По думите му не може да се прогнозира кога и къде би могло да има и градушки.

За празниците около 24 - 26 май ще има следобедни валежи, но дългосрочните прогнози са за сухо време, посочи още метеорологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

вай вай ваййй

преди 1 година

Бааа го, вече в тропиците ли сме.........дъждовен период?!

11

Анонимен

преди 1 година

Лятото тази година ще е много горещо и сухо.От средата на м.Юли до15 август,(Света Богородица),ще има много пожари.Е сентс ще е студена и дъждовна.Със седмици ще има студени валежи,и ще започне рано.Още след 20-22 септември.

10

Къде е Бойко

преди 1 година

Няма вече новини от типа Ошишкан чичко мрънкя и реве за бай Тошево време и величието на ссср

fallback