Снимка: БГНЕС
fallback

Българският премиер Кирил Петков договори с американския вицепрезидент Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, под тези на "Газпром". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

Oще по темата
В рамките на разговора им в Белия дом двамата обсъдиха стратегическото партньорство между София и Вашингтон и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в интерес на двете страни.

Вицепрезидентът Камала Харис поздрави България за решителните действия, с които отстоява своя енергиен суверенитет. От своя страна премиерът Петков посочи, че партньорството на София и Вашингтон е важна част от постигането на газова независимост на България, наред със солидарната подкрепа на ЕС.

 Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни. По-рано през деня министър-председателят Кирил Петков проведе разговор с държавния секретар Антъни Блинкън в Държавния департамент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

поговорка

преди 1 година

На лъжата краката са къси! Време е киро да тръгне по тес ти си.

280

Българофил

преди 1 година

Никога не съм харесвал външната политика на Америка, но вече така ги ненавиж.дам , че няма накъде повече! Никога повече няма да стъпя там! Една стотинка няма да вкарам в тяхната икономика като: спирам да гледам пед.ерастките и рас.сиските им филми; спирам да купувам каквото и да е произведено във ФАЩ! Напускам скапания си Американски работодател,дето уволни 2500 човека с писмо, защото са от Русия!!!...ит.н

279

БайХ

преди 1 година

Имам горчивото чувство че всичко е игра на думи. По-евтин газ с по-скъпи транспортни разходи. Сега навлата са в небесата и особено за продукти като този изискващи специализирани кораби които все още не са много. Американците на скоро си построиха терминалите и сега трябва да си ги изплатят. Чакаха войната да започне за да започнат пък те да жънат приходи. Нашия Кирчо защо ни взема за нискоинтелигентни ***?

fallback