Снимка: БГНЕС
fallback

Стотици тежкотоварни автомобили затрудниха движението на част от входно-изходните пътни артерии на Пловдив.

Настояваме правителството да изпълни трите ни искания, които да действат за период от шест месеца: да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им, заяви за БТА Илия Костурски, собственик на транспортна фирма.

Превозвачите са категорични, че исканията им имат социална насоченост, защото непрекъснатото увеличаване на цените на продуктите и на горивата влияят пряко върху всички като потребители.

Транспортният бранш продължава да настоява за оставките на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев. Протестиращите подчертаха, че нямат никакви политически искания и амбиции, не искат да пада правителството, "а да си свърши работата".

Тежкотоварните автомобили са паркирани в крайните десни ленти на булевардите „Асеновградско шосе", "Пазарджишко шосе", "Карловско шосе", "Голямоконарско шосе" и "Цариградско шосе".

Движението на леки автомобили е затруднено и се регулира от "Пътна полиция". Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се състои и утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

До ФройдМагистралите са станали такива не заради камионите.Защо из цяла Европа не са станали на морски вълни?И там е камион след камион.Еми..защото там са направени както трябва.

34

Анонимен

преди 1 година

Трябват пари в държавата за да ви дава помощи на частните фирми. Я се замислете от къде? Приходите идват от данъци, ДДС, Акцизи и тол такси. Така че плащате или фалирате. В Европа е така.

33

Анонимен

преди 1 година

Браво на превозвачите Подкрепа Еконта платил 300000 лв за да стане министър пощите фалираха Скопие София полети Корупционери ОСТАВКА И РАЗСЛЕДВАНЕ ТОЗИ КОЙТО ВИ ИНСТАЛИРА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИТЕ НА БОЖКОВ КЪДЕ СА 9 МИЛИАРДА КОКОРЧО А ТЕЧОВЕТЕ КЪДЕ СА ОТ КРАЖБИТЕ НАБОРИСОВ ТИ ЛИ ГИ ПРИБРА ИЛИ ЛЪЖЕШ РАЗСЛЕДВАНЕ САБОТИРАХТЕ БЭЛГАРИЯХЕМУС ПРОЕКТИТЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА КОМИТОВА И СЛУЖЕБНИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ РАЗСЛЕДВАНЕ

fallback