Снимка: БГНЕС

Стотици тежкотоварни автомобили затрудниха движението на част от входно-изходните пътни артерии на Пловдив.

Настояваме правителството да изпълни трите ни искания, които да действат за период от шест месеца: да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им, заяви за БТА Илия Костурски, собственик на транспортна фирма.

Превозвачите са категорични, че исканията им имат социална насоченост, защото непрекъснатото увеличаване на цените на продуктите и на горивата влияят пряко върху всички като потребители.

Транспортният бранш продължава да настоява за оставките на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев. Протестиращите подчертаха, че нямат никакви политически искания и амбиции, не искат да пада правителството, "а да си свърши работата".

Тежкотоварните автомобили са паркирани в крайните десни ленти на булевардите „Асеновградско шосе", "Пазарджишко шосе", "Карловско шосе", "Голямоконарско шосе" и "Цариградско шосе".

Движението на леки автомобили е затруднено и се регулира от "Пътна полиция". Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се състои и утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase