Снимка: БГНЕС
fallback

Двама мъже са починали, а трети e в тежко състояние в областната болница в Търново след инцидент в помпена
станция на ВиК в Долна Оряховица, потвърди кметът на града Йордан Байчев, цитиран от "24 часа".

Трагедията се случила тази сутрин, докато тримата почиствали 10-метрова шахта в помпено помещение на ВиК на границата на Долна Оряховица.

"Тя е една къщичка, която се заключва и те си я обслужват. Може би са дошли днес да почистят. Мисля, че работниците не са от Долна Оряховица, самоличността им още не ми е известна. Преди малко ми се обадиха и аз дойдох на място", коментира пред "24 часа" Байчев.

Той не успя да каже какво е причинило фаталния инцидент.

На мястото има полицаи и линейки, извършва се оглед. Състоянието на оцелелия е много тежко, има реална опасност за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

До Анонимен

преди 2 години

Не забравяй и добрия стар задушлив амоняк.Затова при почистването на такива съоръжения би трябвало влизането да е след инструктаж, по контролиран с ред процедури способ, както и с налично и работещо защитно оборудване (газ анализатори, дихатели, маски, индивидуални бутилки с въздух и т.н.), особено ако няма начин за проветряване...

8

Анонимен

преди 2 години

Капацитет ганчовсkи нали ако сложи , каска,ръкавици,а в случая противогаз,ще му се смеят всички. Той е сила голяма, особено на седем ракии,каче вино и три бири.

7

Анонимен

преди 2 години

Наетите хора са слезли да почистят дълбока 10м шахта, в която е имало в резултат на гниене серни съединения. Тези съединения блокират дишането. Следва фатален изход. Небрежност и безотговорност!

fallback