Снимка: БГНЕС
fallback

Заради скока на цените хората започват да търсят по-рано козунак за Великденските празници, отбелязват хлебопроизводители.

Председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев заяви пред БНТ, че тази година козунакът е с около 20-30% процента по-скъп от миналата. Това се дължи на увеличаването на енергията и на инфлацията в цяла Европа.

Людиев заяви, че до празниците няма да има корекция на цената. В момента средната цена на един козунак е от 3 лв. до 6 лв. в зависимост от добавките.

Людиев коментира още, че предложението за нулево ДДС няма да се случи. Предполага, че ако се намали с 10%, ще се намалят и цените с толкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Qanon

преди 2 години

Ааа не! Тия неща е най-добре човек сам да си ги направи. А може от на кико жена му... дето са по 50 лева парчето. :D

22

Анонимен

преди 2 години

къде има козунак от 3лв? и то какъв ще е? даже прасета няма да го ядатхубавите са по 20лв

21

Анонимен

преди 2 години

А ако сами си го направим, ще ни излезе в пъти по-евтино. Сега е моментът да прочетете някоя рецепта от нета и да оползотворите онова брашно, с което се запасихте още в началото на пландемията. Домашните козунаци са винаги по-хубави от купените! А и не е толкова сложно да се направят, както производителите искат да си мислим. Освен това е по-забавно и приятно сам да си приготвиш козунака, вместо да го купиш. Това носи много хубави емоции на цялото семейство.

fallback