Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Сигнал за замърсяване на Дяволска река и Южния плаж на Приморско с фекални води. Той е изпратен до двама министри, до областния управител на Бургас и до окръжния прокурор. За това алармираха от сдружение "Приморско 21 век".

Според тях замърсяването е причинено от авария на централен канал, който трябва да отвежда отпадните води в пречиствателната станция на Китен.

"Проблемите започнаха през 2019 г. Получихме сигнал за преливане. Тогава бях уверен, че се знае за проблема и се работи за отстраняването му. И така през целия летен сезон фекалните води се изливаха в реката. През 2020 г. не сме имали сигнали, но през 2021г. отново започна да прелива преливникът. Отново ми се каза, че се работи по случая. Пуснах сигнал до кмета на общината и до началника на ВиК", заяви пред Нова тв Здравко Василев, председател на Сдружение "Приморско 21 Век".

"Туристическият сезон не е бил заплашван и няма да бъде. ВиК си изпълняват ангажиментите по отношение на поддръжка на структурите. Отпадните води отиват в блатото, а то отива към реката. Количеството обаче не е толкова сериозно, за да се влее в морето.", каза кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Turuk

преди 9 месеца

За тези години в които течеше голямата тръба ,успоредно с нея на половин километър по надолу от 70 година не е спирало да тече една преливна шахта.Затова всички които приказват са мега лицемерите,за пари пари пари пари и пак пари.Грях имат гряях ,но когато човек е психично болен и го интересуват само парите,рано или късно всичко наоколо става ***.Сега е същото просто не се дава гласност.Шахтата си тече хората на километър по надолу си се къпят и викат о колко е чиста водата и от там в аптекит

12

Fallschirmspringer

преди 2 години

"Замърсяват ли се с фекални води Дяволска река и Южния плаж на Приморско?" Путин е виновен

11

Анонимен

преди 2 години

Ако се разходите вечер по крайморската алея на Приморско до фара на пристанището през лятото ще усетите страшно зловоние. Водите са замърсени на ветрило от тръбата към Атлиман, ММц, Южния плаж и част от северния.

fallback