Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Повтаряме сценарият от миналата седмица - топло, затопляне и днес ще се усети по-бързото затопляне. Всеки ден ще прибавяме по 2-3 градуса до петък и  малко от събота и на Цветница ни чака това, което минахме тази неделя - дъжд. Причината може да я видим на синоптичните карти и това е. Това е практически един добре изразен антициклон, който ще определя и времето над България“, съобщи синоптикът проф. Георги Рачев пред bTV.

„Ето тук е България вече се е изтеглил този циклон, който предизвика това смутно неприятно В седмицата след Цветница е „същото положение - ниски сутрешни температури, постепенно повишаване до събота на температурите, след това рязко захлаждане, което ще продължи до към 20  април и към Разпети петък, към Велика събота - повишение на температурите, и на минималните и на максималните температури. Това е един от най-вероятните сценарии за Великден – да е топло, макар от съвсем скоро се промъкна и малко дъждец“, казва Рачев.

Очаква се да падне голямо количество дъжд в района на Пловдив, а в четвъртък ни очаква и магнитна буря.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Киркова

преди 2 години

Днес една криворазбрана солидарност,направи Н.Трефонова жалка и смешна,когато трябваше да говори за времето. Днес,тя беше копие на колежката си т. нар. Стаси.Може ли в една елитна телевизия като БТВ,тези които трябва да са експерти в работата си,да ръкомахат,показвайки Благоевград,вместо София.Ако не вървят надписите върху камерата,тези готованки са обречени...

4

Един Българин

преди 2 години

До Нагли олигофрeниАз моето си го гася, но Топлофикация ще изяде пациентите си. То и газ няма да има май месец и ще го закъса индустрията, но ние смето да пълним Чирен даваме на топлофикациите в жегата. На който му е студено да си пусне пчека вечерта или климатик и това е!

3

Нагли олигофрeни

преди 2 години

При такова лошо време, очаквам Топлофикация София да смучe от парното поне до септември!

fallback