Снимка: Областна администрация Смолян

Съвместният граничен пункт Златоград - Термес започна отново работа от тази сутрин. Първата кола премина през граничния пункт в 6:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Смолян.

Граничният пункт отвори след двегодишно прекъсване заради усложнената епидемична обстановка и след проведен разговор между областния управител на Смолян Емил Хумчев с Константинос Куртидис - заместник областен управител за Ксанти на Периферия Източна Македония и Тракия.

Изискванията за влизане в Гърция са същите като на останалите гранични пунктове с южната ни съседка. От всички пътници, навършили петгодишна възраст, ще се изисква сертификат за ваксинация - валиден 270 дни, сертификат за преболедуване - валиден 180 дни, отрицателен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пътуването или от бърз (антигенен) тест, направен 24 часа преди пътуването.

На място тази сутрин бяха областният управител Емил Хумчев, заместник- областният управител Явор Руженов и народният представител от "Продължваме Промяната" Михал Камбарев, уточниха от кабинета на Камбарев.   

ГКПП Златоград – Термес е изграден за преминаване и обслужване на малогабаритни камиони и леки коли. Граничният контрол се извършва от български и гръцки полицаи на принципа на „обслужване на едно гише“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase