Снимка: БГНЕС
fallback

Жена от Украйна роди в УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Олга Песчанская напуска родината си заради войната там, като е приютена в хотел в Несебър. След десетина дни от пристигането си ражда второто си дете в бургаската болница.  

"Когато видях как разрушиха родилното в Мариупол, се уплаших много. Казах си – ами ако и тук стане така? Първо смятах да се преместя от Одеса в по-малък град, в родното място на баща ми. Но и той е близо до бойното поле, а родилното отдавна беше затворено. Затова реших да бягам. Не знаех къде – просто исках да бъда спокойна, че няма да бъдем убити", разказва тя.

Олга Песчанская пристига в Несебър с майка си и 4-годишната си дъщеря. Съпругът й остава в Украйна.

"Благодарни сме на всички хора, които ни помагаха по пътя, както и на персонала на хотела", казва Олга. В Бургас тя ражда момче -  Давид.

Олга се чувства добре, но заради стреса и здравословни проблеми, бебето има нужда от лечение и ще остане известно време в Отделението по неонатология, каза Юлия Андреева, говорител на УМБАЛ-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Значи ражда безплатно в българия, докато всички българки ги рекетират по болниците и накрая ще се окаже сурогатна майка.

36

Анонимен

преди 2 години

Прави впечатление, че повечето украинки, които дойдоха като бежанки, имат по три деца поне. Явно стандартът им е висок. Има и много бременни в момента, които ще родят до няколко месеца. Въпросът е, ние какво ще ги правим тези хора?

35

Анонимен

преди 2 години

До до Ужас, ко речи, ко? Хахахахаахахахахахаха! Ама е факт написазното от от Ужас!!!!

fallback