Снимка: БГНЕС
fallback

Електронните рецепти да станат абсолютно задължителни. В такава посока се върви, според председателя на Българския фрамацевтичен съюз Велина Григорова.

В предаването "Директно" на Bulgaria ON AIR подобно решение трябва да дойде бързо, тъй като процесът се е забвил години наред.

Проблем остават аптеките в малките и труднодостъпни населени места обаче, посочи още тя. Според нея всяко допълнително изискване към софтуерната система, нистина може да доведе до затруднения при тях.

Българският фармацевтичен съюз работи за допълнителни стимули за аптеките в малките градове и селата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ИСТИНСКА

преди 2 години

ПРОСТОТИЯ-ЩЕ СЕ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА Т,Н -АЙТИ СПЕЦИАЛИСТИ-ЕДНИ ПРОФАНИ КОЙТО САМО ИСКАТ ПАРИ БЕЗ ДА ОКАЗВАТ СЪДЕИСТВИЕ-ПОЛОВИНАТА НАЛИЧНИ АПТЕКИ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ

9

Анонимен

преди 2 години

Не само , че нищо не ти спестява откъм висене и разхождане до личен лекар, ами и не виждаш какво ти е изписано. Ако трябва да идеш на преглед при специалист и си някоя изкукала недовиждаща баба, не можеш и лекарствата, които пиеш, да си кажеш кои са, щоото ги няма на прословутата рецепта.

8

Да ми обяснят

преди 2 години

За какво ми е тази електронна рецепта, след като трябва всеки месец да ходя да я вадя до личната, за да ми даде някакво си листче и да го нося в аптеката. Какво точно ми спестява на мен?!?!?! Ниииииииииииииииииииииииииииииииииищо. Пак висене по опашки и чакане. Някой пак е усвоил едни пари и нищо не е доизмислил и направил като хората!

fallback