Снимка: БГНЕС
fallback


Турист е починал в района на Малък Мечи връх в Рила. В събота, около 19 часа в Планинската спасителна служба е получен сигнал за лежащ в безсъзнание турист, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и доктор, намиращи се в хижа "Македония", съобщиха от ПСС.

Въпреки бързото достигане до пострадалия с помощта на моторната шейна на хижата, управлявана от планинският спасител Димитър Груйчев, докторът само констатирал, че туристът, който е възрастен мъж, е починал вероятно от инфаркт. Екип от петима спасители намиращи се в пост "Бодрост" (Карталска поляна), след обсъждане на ситуацията с полицаи от Второ РУ- Благоевград, се отправил към мястото с две моторни шейни (служебна и лична на планинския спасител Кирил Чапов), за да помогнат на колегите си при транспорт на починалия и съпътстващите го двама роднини към към Карталска поляна.

За помощ при транспорт на роднините се включили с две моторни шейни доброволците от града- Антон Кокалков и Златан Аврионов, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Айшето от Сливен

преди 2 години

Дано са го преджобили,да не му отидат портофейло,телефоно и часовнико зиян

4

Стойне от Чукурово

преди 2 години

Тоьо дека е ръгнал сам по Дунята? Улав народ.

3

Дядо Вълко

преди 2 години

56 годишен ! Вие да не очаквате 70 г. да " ходят ", като туристи !

fallback