Снимка: Pixabay

Новата работна седмица и първият пролетен ден започват със слънчево време, макар и с по-ниски, отколкото би ни се искало, температури през март.

Сутринта минималните градуси ще са от минус 7 до минус 2, за София около минус 6 градуса. С напредването на деня и следобед облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще продължи да духа до умерен, в района на Родопите и временно силен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а за София около 5 градуса. Над планините облачността ще е променлива, след обяд значителна, но валежи не се очакват.

Добрата новина за любителите на зимните спортове е, че заради необичайно студения март ски сезонът в Банско и Пампорово ще бъде удължен. В Банско той ще продължи до средата на месец април, за Пампорово официалната дата за закриване е 10 април, но снегът е толкова много, че скиорите вероятно ще са облагодетелствани и след тази дата.

Във вторник и сряда прогнозата е градусите да се качват с 1-2, но от четвъртък ни чакат 15-16 градусова пролет с щедро слънце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase