Снимка: Pixabay/markusspiske

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 1 до 6 градуса, в югозападните райони на места до 5-6. Над страната от север ще продължава да прониква по-студен и влажен въздух. През целия ден облачността ще се задържи значителна.

Преди обед ще превалява дъжд и сняг, по-съществено в Западна България. Следобед постепенно валежите от север на юг ще спират. През нощта срещу петък в Източна България облачността ще намалява. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 5 до 9 градуса, в района на Сандански - до 13, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В петък ще вали мокър и тежък сняг главно в Добруджа и в планините. В събота от изток ще се заоблачи, с условия за следобеден слаб сняг в Пирин. През нощта облаците ще намаляват. По Черноморието ще има повече облаци.

В неделя ще се задържи предимно слънчево и студено. В понеделник отново облаци ще заемат страната, като следобед главно в западните и източните райони ще превали дъжд и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase